Huis te koop in Turnhout met 8 slaapkamers

EPC-label DEPCD
468
398
8
3
Omschrijving

Monumentale Herenwoning

 

Op zoek naar een prachtig pand met bakken karakter? Dan moet je hier zijn, in hartje Turnhout. Authentiek, met warme, luxueuze materialen én moderne touches, mogelijkheid tot 8 slaapkamers en 3 badkamers, een grote polyvalente zolder en een enorme groene tuin. De grote garage van 30m² krijg je er ook bij.

 

Een gevel van maar liefst 10 meter, daar kan je moeilijk naast kijken, en al zeker een authentiek exemplaar zoals hier op nummer 79 in de Herentalsstraat. Ook de inkomhal - mét grote dressing en een gastentoilet - mag je gerust monumentaal noemen, met z’n authentieke houten trap, originele tegelvloer en ramen, hoge plafonds en hoge dubbele deuren die naar de lichte woonkamer leiden, met een grote eetkamer erachter. Ook hier kom je ogen tekort, denk: marmeren sierschouwen, prachtige visgraatparket, grote tussendeuren en een tweede, grote en enorm lichte woonkamer met open haard achteraan, op een terracotta tegel, met een erker en een glazen deur die uitgeeft op de groene tuin.

 

Prachtmaterialen en een tuin om mee uit te pakken

Daarnaast heb je de volledig geïnstalleerde keuken, op een bruine gebakken vloertegel, met een inductieplaat, ingewerkte dampkap, dubbele spoelbak, koelkast met vriesvak, oven, vaatwasser en heel wat kasruimte. Onder de grote lichtkoepel zet je met gemak een grote eettafel, met zicht op de tuin.

Die tuin is enorm, met bomen omzoomd en met grasperken die worden afgewisseld met kasseien. Een echt unicum hier in het midden van de stad, en een fabuleuze buitenplek. Een trap aan de zijkant leidt naar een groot terras op de eerste verdieping. Achteraan kan je je fietsen kwijt in de garage, en is er een afvalberging, net als een poortje naar de servitudeweg.

 

Prachtige, lichte kamers & een giga zolder

Op de eerste verdieping heb je een enorme hal op parket, met twee slaapkamers, waarvan de kamer aan de straatkant een vasttapijt heeft en wordt gebruikt als bureau. De kamer achteraan, op parket, kijkt uit op het terras. Daarnaast heb je nog een aparte dressing, en een moderne, betegelde badkamer, met een douche met stoomfunctie, bad van Villeroy & Boch, toilet, strak lavabomeubel en een gigantische spiegel. Op de tweede verdieping heb je ook weer een mooie hal op blokjesparket en nog eens drie slaapkamers, waarvan twee op parket en eentje op vasttapijt, en twee badkamers. De kamer achteraan heeft bovendien een enorme ingemaakte kastenwand en kijkt uit op de prachtige groene tuin. Beide badkamers beschikken over een dubbele lavabo en douche. Naast deze badkamers is er nog een kleinere, polyvalente ruimte die gebruikt wordt als wasruimte.

En met de enorm ruime zolder op de derde en bovenste verdieping kun je nog heel wat kanten uit.

 

Pal in het centrum, met alles vlakbij

Je woont heir op een supercentrale locatie, op wandelafstand van de Grote Markt, het stadspark én de Ring dat wil zeggen: met alles wat je nodig hebt in de buurt, van winkels en scholen, tot het ziekenhuis én de Warande op enkele minuutjes fietsen.

 

 

 

 

Financieel

Kadastraal inkomen
1.502 €
Kadastrale info
0302/00F000
Beschikbaarheid
Overeen te komen

Gebouw

Type pand
Huis
Subtype
Huis
Bewoonbare oppervlakte
468 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
398 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied
Tuin
Ja

Indeling

Aantal slaapkamers
8
Oppervlakte slaapkamers
23 m²; 23 m²; 14 m²; 20 m²; 22 m²
Aantal badkamers
3

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
393
EPC-label
D
Unieke code EPC
-20240304-0003164161-RES-1

Ruimtelijke ordening

Kadastraal plan
Ja
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Verkavelingsvergunning
Niet van toepassing
Locatie
Herentalsstraat 79, 2300 Turnhout
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast