House for sale in Hasselt with 3 bedrooms

EPC label CEPCC
234
172
3
1
Description
Unfortunately, the description is not available in the selected language.

Deze uitzonderlijke stadswoning dateert uit ±1819, maar onderging in ±2002 een grondige renovatie onder leiding van architect Bart Lens. In 2018 werd de woning opgefrist waardoor het volledig instapklaar is.

 

De troeven van deze woning zijn het knap zicht op de ‘Minderbroederskerk’ en het gebruik van mooie materialen: houten binnenluiken en vloeren, open haarden, stalen deur, … Deze staan in harmonie met de mooie voorgevel en geven karakter en charme.

 

De inkomhal met gastentoilet geeft toegang tot de gezellige eetkamer met aansluitend de leefkeuken. Deze is volledig op maat ontworpen met eiland in RVS en voorzien van alle comfort met gasfornuis, steamer, tappanyaki, … van Miele. De eetkamer, met inbouwcassette op hout, geniet van veel daglicht door het volledige raampartij in de achtergevel en biedt toegang tot het overdekt terras met open haard en de aangelegde stadstuin.

 

De eerste verdieping omvat de lichtrijke woonkamer met knusse zithoek en eetplaats, eveneens met mooi zicht op de kerk. De originele houten vloeren en hoge plafonds (±3,5m) geven de nodige gezelligheid en cachet aan deze ruimte.

 

Op de tweede verdieping bevindt zich de masterbedroom met ensuite de design badkamer met losstaand bad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Verder is er op deze verdieping een inloopdressing.

 

De derde verdieping beschikt over een overloop met wastafel die toegang biedt tot een douchekamer met toilet en twee volwaardige slaapkamers met inbouwkasten. Deze verdieping is open tot de nok, afgewerkt in hout wat de nodige charme biedt.

 

Tenslotte beschikt de woning over een authentieke gewelfde kelder.  

 

De zuidoost georiënteerde stadstuin is ontworpen door tuinarchitect Alain Dor. Het is er aangenaam vertoeven in volledige privacy met zicht op de Minderbroederkerk, in de volksmond bekend als de 'Paterkeskerk'. Hier is nog een buitenberging, ideaal als extra opbergruimte.  

 

Parkeergelegenheid is er op straat dankzij het bewonersparkeren. Optioneel kan er ook een ondergrondse autostaanplaats of garagebox worden aangekocht in het project ‘Ursulinenhof’.

 

Extra’s: buitenluiken, hoge plafonds, alarmsysteem, elektriciteit is conform, ingebouwde muziekinstallatie, inbouwkasten, houten ramen, parket vloer, tuinberegening en -verlichting, videofoon, …

 

Financial

Cadastral income
965 €
Cadastral info
1391/00R000

Building

Type of property
House
Subtype
House
Surface
234 m²

Terrain

Plot size
172 m²
Most recent urban destination
Residential area with a cult., hist. and/or aesthetic value

Layout

Number of bedrooms
3
Number of bathrooms
1
Number of shower rooms
1

Energy

EPC score (kWh/(m² years))
214
EPC label
C
Unique code EPC
3.380.380

Urban planning

Cadastral plan
Yes
Building permit
No
Subdivision permit
No
Also interesting for you
View similar properties
Calculate your monthly loan