Huis te koop in Brugge met 5 slaapkamers

Neem contact op
EPC-label DEPCD
550
486
5
2
Omschrijving

exclusieve herenwoning met grote garage en zonnige tuin, sublieme locatie bij Pandreitje

Deze uitzonderlijke herenwoning, op een A-locatie palend aan het Pandreitje, op een steenworp van de Rozenhoedkaai, Markt en Burg, is een samenstel van 2 breedhuizen en een diephuis, uit de 17de en 19de eeuw. Zowel gevels als interieur hebben een aantal bijzondere authentieke elementen, zoals de Tudorboogpoort in het breedhuis in de Geerolfstraat en de art-déco slingertrap in de grote hall. Het pand, dat jaren dienstig was als polikliniek, werd in 1971 verbouwd en uitgebreid met een verrassende nieuwbouw naar een ontwerp van de befaamde architect Arthur Degeyter. De tuin is een creatie van
dienst geestesgenoot André Van Wassenhove. Het geheel geeft een heel concreet antwoord op alle kwaliteiten die je van een top-pand in de binnenstad mag verwachten : ligging, cachet, uitstaling, ruimte, licht, tijdloosheid, warmte en cosiness.
Indeling : royale inkomhal in natuursteen met art-déco slingertrap, aan de kant van het Pandreitje een salon op de voute met neo-18e eeuwse aankleding (bemerk het modernistisch trapje, een spielerei van de architect), daaronder een gewelfde kelder (met ontkalker), bureau (lambrisering, gesculpteerde schouw in witsteen), 3 ineenlopende kamers voor vrij beroep, uitgevend op de garage met plaats voor 2 wagens + extra bergruimte en hoge poort. Rechts van de inkom in de Gerolfstraat is er een kleine hal/vestiaire, toilet, diensttrap, inkomdeur personeel, wasplaats/bijkeuken, groot salon in natuursteen met eigentijdse open haard en grote raamvlakken uitgevend op de tuin (Z/O), eetkamer, een moderne keuken naar een ontwerp van de architect met oa kookeiland, werkblad met dubbele afwasbak, eethoek, formica inbouwkasten, muren in metselwerk met ingebouwde oven en dito formica schuiven, deur naar de tuin. Subliem aangelegde tuin met grote terrassen waarvan 2 overdekt met een houten roostering en overgroeid met enerzijds een vijgenboom en druivelaar, anderzijds  een blauweregen. Je waant je even in de Provence. Vanuit de tuin is er toegang naar de wijnkelder. 1ste verdieping : overloop, grote dubbele kamer (wintersalon) in de Geerolfstraat, uitgevend op een plat dak (zicht op de Magdalenakerk), ernaast verder in de Geerolfstraat een kleine overloop met diensttrap, een badkamer met douche, dubbele wastafel en toilet, grote slaapkamer. Aan de kant van het Pandreitje zijn er 3 grote slaapkamers, allen in vasttapijt Depoorter, waarvan 2 met lavabo, grote badkamer met ligbad, toilet, 2 lavabo’s in meubel. Immense zolder over het volledige huis, het dakgebinte aan de kant van het Pandreitje is authentiek, de andere gebintes werden vernieuwd. Onderdak, bevloering OSB-platen met isolatie. CV gas (condensketel). Het pand is beschermd als monument en is tevens opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed. Het is niet gelegen in een risicozone voor overstromingen mbt de natuurrampenverzekering. P-score : D. G-score : D.
 

Financieel

Investeringsvastgoed
Nee
Opbrengsteigendom
Nee
Prijs per m²
3.292 €

Gebouw

Type pand
Huis
Bewoonbare oppervlakte
550 m²
Nieuw gebouw
Nee

Terrein

Perceeloppervlakte
486 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
Tuin
Ja

Indeling

Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
2
Aantal toiletten
0

Comfort

Domotica
Nee
Parlofoon
Nee
Videofoon
Nee

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
362
EPC-label
D
Unieke code EPC
20240728-0003325520-RES-1

Ruimtelijke ordening

Verkavelingsvergunning
Nee
Voorkooprecht
Nee
G(ebouw)-score
D (middelgrote overstromingskans onder huidig klimaat)
Locatie
Geerolfstraat 12, 8000 Brugge
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden