Huis te koop in Leuven met 4 slaapkamers

EPC-label EEPCE
145
68
4
1
Omschrijving

Te koop: historisch pand in het hart van Leuven

Bent u op zoek naar een unieke woonst vol karakter en geschiedenis? Dit prachtige pand, gebouwd aan het einde van de 17de eeuw, biedt u de zeldzame kans om eigenaar te worden van een stukje Leuvens erfgoed. Het huis werd in 1789 gesplitst door de toenmalige eigenaar, de kanselier van de KU Leuven, en ligt recht tegenover de imposante Sint-Jacobskerk. Deze woning vormde samen met de aangrenzende woning oorspronkelijk één herenhuis (Huis de Lescaille). Het bekende schilderij 'De Pest in de Leuvense Sint Jacobsparochie in 1578', nu in het M-Museum, werd vanuit dit pand geschilderd. Het herenhuis werd later in 1789 in tweeën gesplitst door de toenmalige eigenaar, een kanselier van de KU Leuven, en vormde zo de twee huizen die we vandaag zien

Benedenverdieping: Hier kunt u een ruime inkomhal creëren, gevolgd door een leefruimte met open keuken en een apart toilet. Vanuit de leefruimte heeft u toegang tot een charmant terras waar u in alle rust kunt genieten van de buitenlucht.

Eerste verdieping: De renovatie van de badkamer is al gestart en biedt u de mogelijkheid om deze naar eigen smaak af te werken. Er kunnen minstens twee ruime slaapkamers gecreëerd worden op deze verdieping.

Tweede verdieping (+zolder): Deze ruimte biedt nog tal van mogelijkheden. U kunt hier minstens twee extra slaapkamers realiseren en er is voldoende ruimte om een tweede badkamer toe te voegen.

Kelder: De woning heeft een kelder die loopt van voorgevel tot achtergevel, het achterste deel met een plafond op 1,80m, het voorste deel lager geschikt voor opslag. De kelders zijn gerenoveerd en hebben nieuwe betonnen vloeren.

De huidige eigenaar is reeds begonnen met de renovatie, waarbij zoveel mogelijk authentieke materialen zijn behouden. In 2019 werd de verwarmingsinstallatie op aardgas volledig vernieuwd en ook de elektriciteit werd in datzelfde jaar gemoderniseerd. Dit pand is perfect voor wie houdt van een woning met een rijke geschiedenis en de mogelijkheid om deze naar eigen wensen verder af te werken.

Ligging:

Gelegen in het historische hart van Leuven, in de Brusselsestraat, geniet u van een centrale locatie met een prachtig uitzicht op de Sint-Jacobskerk. Alle voorzieningen zoals winkels, restaurants en openbaar vervoer zijn op wandelafstand, waardoor u kunt genieten van het bruisende stadsleven, terwijl u toch de rust van een eigen woning ervaart.

Laat deze unieke kans niet aan u voorbijgaan! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een bezichtiging te plannen.

Financieel

Kadastraal inkomen
713 €

Gebouw

Type pand
Huis
Subtype
Huis
Bewoonbare oppervlakte
145 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
68 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied

Ligging

Omgeving / buurt
Centraal

Indeling

Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Terras
Ja

Comfort

Rolluiken
Ja
Aansluiting gas
Ja
Aansluiting riolering
Ja

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
421
EPC-label
E
Unieke code EPC
20231120-0003043699

Ruimtelijke ordening

Bestemming gebouw
Privé - eengezins
Dagvaarding
Nee
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Locatie
Brusselsestraat 188, 3000 Leuven
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast