Huis te koop in Brasschaat met 5 slaapkamers

Neem contact op
EPC-label CEPCC
1.044
37.166
5
5
Omschrijving

Exclusief domein van ca. 3,7 Ha met prachtige villa

Dit bijzondere landhuis is gelegen op een privaat domein van ca. 3,7 hectare groot met aangelegde parktuin en biedt meerdere garages, een inpandig zwembad, guesthouse, tennisterrein etc.  Een uniek eigendom op een prachtige en discrete locatie nabij natuurgebied de Uitlegger.

U bereikt het eigendom via een private oprijlaan welke reeds een bijzondere indruk geeft van de prachtig aangelegde tuin. Zodra u de villa heeft bereikt kunt u parkeren op het parkeerterrein, achteraan onder de carport of in één van de inpandige garages.

Villa
U betreedt de villa middels de inkomhal en via de dubbele deur heeft u tevens ineens een prachtig zicht tot in de tuin. De centrale gang verbindt de verschillende leefruimtes, waaronder de unieke bibliotheek welke werd ingericht met een eeuwenoude apotheek. In feite werd deze ruimte ontworpen op maat van deze bijzondere kamervullende kasten, waaronder een verborgen deur vanuit de inkomhal tot de bibliotheek. Vanuit hier ook toegang tot de royale eetkamer welke eveneens prachtig is afgewerkt met onder meer antieke houten vloeren. Een kleine dienstgang maakt de verbinding tussen de inkomhal, traphal en keuken tot eetkamer.  De gezellige leefkeuken is voorzien van diverse toestellen waaronder een AGA fornuis. De leefkeuken staat ook in directe verbinding met een ruime familyroom. Deze gezellige kamer is een sfeervolle woonkamer met een aansluitende kantoorruimte of studeerhoek. Van hieruit toegang tot een ruim overdekt terras met prachtig zicht op de tuin.
Vanuit de keuken toegang tot de tweede gang welke een verbinding maakt tussen de inkomhal, bijkeuken en zwembadgedeelte. Een praktische bijkeuken geeft ruimte als wasplaats en berging, aparte zij inkom, verbinding naar de garage en doorgang richting het zwembadgedeelte.

1e Verdieping
Zowel middels de trap vanuit de centrale hal als via de lift bereikt u de ruime nachthal met ontspanningsuimte waar zich een snookerpool tafel bevindt. In deze ruimte heeft u zicht op zowel de tuin aan de achterzijde als een zicht op de toegang naar de woning met waterpartij. Vanuit deze nachthal toegang tot de mastersuite welke bestaat uit een ruime dressingkamer met diverse ingemaakte kasten, een ruime slaapkamer met balkon met zicht op de tuin en een ruime volledig ingerichte badkamer.  Tevens vanuit de centrale nachthal toegang tot een gang met bibliotheekkasten met verscholen deuren naar een inloopkast en de lift. Via deze gang toegang tot een logeerkamer met eigen badkamer.  Deze logeerkamer heeft op zijn beurt ook toegang tot de separate nachthal welke via de diensttrap bereikbaar is en toegang geeft tot een gastenverblijf of appartement voor inwonend personeel.

2e Verdieping
Middels twee aparte vaste trappen, één vanuit de grote nachthal en één vanuit de secundaire nachthal, bereikt u de tweede verdieping met hier nog eens twee slaapkamers met badkamer alsook een ruime polyvalente ruimte welke momenteel dienst doet als ontspanningsruimte en thuisbioscoop.

Wijnkelder
Zowel via een royale trap alsook bereikbaar via de lift is er een kelderverdieping met enkele berg- en technische ruimtes alsook een prachtige wijnkelder.

Inpandig zwembad
Een prachtige aparte vleugel van de villa omvat het zwembad en wellness gedeelte met een recent volledig gerenoveerd overloopzwembad en sanitaire ruimtes met hammam. Het hoge plafond met antieke balkenstructuur geeft een prachtige ambiance. De houten schuiframen verbinden de tuin met het zwembad.

Garages en carport
Deze unieke villa heeft beschikking over een drietal inpandige garages. Deze ruimte is zeer netjes afgewerkt en staat in verbinding met de gang naar het zwembad en kan dus ook dienst doen als ontvangstruimte voor een receptie of feestje.  Behalve deze inpandige garage is er tevens een carport met opnieuw ruimte voor drie auto's.

Guesthouse
Achter de carport is een compact guesthouse welke ideaal is voor inwonend personeel of kan dienen als guesthouse voor familie en vrienden. Deze dienstwoning is voorzien van alle gemakken zoals een slaapkamer, badkamer en woonkamer met keuken.

Tuin en buitenruimtes
Het parkdomein werd ontworpen door - en aangelegd in samenspraak met architect Jacques Wirtz. De tuin omvat meerdere terrassen, waaronder een groot overdekt terras, een indrukwekkende oprijlaan, een tennisterrein, een viertal aangelegde vijvers, etc.  Tevens is de tuin voorzien van verlichting en beregeningsinstallatie.

Architectuur en afwerking
Dit bijzondere project kwam eind jaren '90 tot stand door een prachtige samenwerking tussen de Franse architect Jean-Loup Msika alsook de inspraak van Axel Vervoordt en de intensieve begeleiding tijdens de gehele bouw van ruwbouw tot afwerking door dhr Vervoordt. Voor de buitenruimtes tekende Jacques Wirtz dit bijzondere ontwerp. Deze drie bijzonder getalenteerde professionals hebben in harmonie een uniek eigendom weten te creëren. Bij de afwerking van de villa werden veel antieke en unieke elementen en materialen gebruikt. Veel stukken zoals de apotheek welke als bibliotheek werd aangewend en de antieke trappen hebben een tweede leven gekregen in deze villa. Van diverse elementen is ook documentatie met certificering beschikbaar.

Bijzonderheden
Dit bijzondere landgoed is werkelijk een uniek eigendom en feitelijk een buitenkans om te kunnen verwerven. Een tweede als deze zal eigenlijk niet meer gebouwd kunnen worden!

Neem contact op met Arthur Rodenburg voor meer inlichtingen.

Financieel

Kadastraal inkomen
10.604 €
Kadastrale info
0066/00F000
Beschikbaarheid
Overeen te komen

Gebouw

Type pand
Huis
Subtype
Huis
Bewoonbare oppervlakte
1.044 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
37.166 m²
Meest recente bestemming terrein
Woonpark
Tuin
Ja

Indeling

Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
5
Terras
Ja

Comfort

Lift
Ja

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
243
EPC-label
C
Unieke code EPC
2.521.002

Ruimtelijke ordening

Kadastraal plan
Ja
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Ja

Media & downloads

Virtueel bezoek
https://youtu.be/V8OLvGxw3bg
Locatie
Sionkloosterlaan 7, 2930 Brasschaat
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden