Appartement te koop in Turnhout met 3 slaapkamers

EPC-label BEPCB
209
3
2
Omschrijving

Appartement van 209m² + terras in uniek en historisch kader

Wonen in hartje Turnhout, genietend van uw appartement met royale binnen- en buitenoppervlaktes, en dat omgeven door monumentaal erfgoed? In het centrum van Turnhout ontluikt binnenkort deze bijzondere plek om te wonen: 4 royale villa-appartementen met een terras aan de achterzijde en private parkeergelegenheid voor 2 wagens en fietsen. Dat is residentie “Het Gerecht”:  De renovatie van een “one of a kind” neoclassicistisch herenhuis en beschermd monument. 

Een bijzonder project, waar de geschiedenis in ere hersteld zal worden. Dit statige eigendom werd in 1886 als woning gebouwd door de heer Victor Van Hal, naar een ontwerp van architect Pieter-Jozef Taeymans. Vandaar de oorspronkelijke benaming “Het huis Van Hal”. Later heeft het lange tijd dienst gedaan als arbeidsrechtbank om tot slotte omgetoverd te worden tot restaurant in het gekende VTM programma “Mijn Pop Up Restaurant” met de toepasselijke naam “Het Gerecht”. De renovatie zal gebeuren met het grootste respect voor alle authentieke elementen, zonder daarbij de (technologische) noden van vandaag uit het oog te verliezen. Zo wordt het gebouw uiteraard uitgerust met een lift. Vanzelfsprekend worden alle beschermde elementen in ere hersteld: Te denken aan de monumentale binnendeuren, de mouluren, open haarden, de majestueuze koepel, de indrukwekkende koetsdoorgang, … Elk appartement zal de volledige verdieping beslaan, waardoor u groots kan wonen, in een kleinschalige residentie.

Het appartement op de eerste verdieping biedt bijna 210m² aan woonoppervlakte. De ruimte die we typisch zouden benoemen als “inkomhal” staat bol van de authentieke elementen en de benaming inkomhal doet deze ruimte eigenlijk geen eer aan. Dankzij de grootte en lichtinval is deze ruimte eveneens geschikt als ontspanningsruimte, bureau, of 2e zithoek. De leefkeuken, eetkamer en zithoek staan met elkaar in verbinding en genieten langs 2 zijden van natuurlijk daglicht. Openslaande deuren geven uit op het terras aan de achterzijde van ruim 25m². De hoofdslaapkamer heeft een ensuite badkamer, de 2 overige slaapkamers delen de 2e badkamer. 

Het gebouw is volledig onderkelderd met daar per appartement een private kelder en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals een historische kolenkelder en wijnkelder met gewelven. U heeft hier de keuze uit bergingen van 27m² tot wel 39m². De lift bereikt voor uw gebruiksgemak uiteraard ook deze verdieping.

Parkeren doet u onder uw eigen, dubbele carport met aansluitende fietsenstalling. Voor containers wordt een gemeenschappelijke afvalberging voorzien. 

Afwerking en de wijze van aankopen
Het appartement wordt, op de private schilderwerken na, volledig afgewerkt opgeleverd. Alles wordt tot in de puntjes afgewerkt, denkt u aan houten vloeren, kwaliteitsvolle keukens en badkamers, en de nieuwste technieken aangepast aan het authentieke karakter van het herenhuis. Indien u dit wenst, wordt u de mogelijkheid geboden om uw appartement  “casco plus” aan te kopen.  Dat betekent dat alle renovatiewerken en technieken inbegrepen zijn, behoudens de persoonlijke binnenafwerking van uw appartement: Vloeren (m.u.w. diegene die beschermd zijn), keuken, badkamer en schilderwerken. Wij informeren u vanzelfsprekend graag over de mogelijkheden. De appartementen worden verkocht onder het stelsel van het verkooprecht en BTW: U betaalt 12% registratierechten op de bestaande opstallen en het grondaandeel, en 6% BTW op de renovatiewerken. Wij bezorgen u met veel plezier een prijsberekening.

Benieuwd geworden naar deze unieke appartementen in hartje Turnhout? Contacteer ons voor een afspraak. De renovatiewerken moeten nog starten maar wij leiden u nu reeds graag rond in uw nieuwe thuis. 

Financieel

Verkoop onder btw-stelsel
Ja

Gebouw

Type pand
Appartement
Bewoonbare oppervlakte
208,74 m²
Type bebouwing
Gesloten

Terrein

Meest recente bestemming terrein
Woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
Oriëntatie tuin
Oost

Indeling

Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Berging
Ja

Comfort

Lift
Ja
Aansluiting gas
Ja
Aansluiting riolering
Ja

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
169
EPC-label
B
Unieke code EPC
123.456

Ruimtelijke ordening

Bestemming gebouw
Privé - meerdere gezinnen
Dagvaarding
Nee
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Locatie
Patersstraat 24 2, 2300 Turnhout
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast