Huis te koop in Turnhout met 4 slaapkamers

EPC-label CEPCC
229
135
4
1
Omschrijving

Unieke kans om te wonen op het mooiste plekje van Turnhout

Unieke kans om dankzij erfpacht te wonen op het Turnhoutse Begijnhof, ongetwijfeld het meest pittoreske plekje dat onze stad te bieden heeft. Het Begijnhof vormt een oase van rust en groen voor zijn bewoners en ligt heerlijk verscholen in het hart van het stadscentrum. Het werd in de 13de eeuw opgericht en is sinds 1998 Unesco werelderfgoed. Het vroeg classicistische poortgebouw, het langwerpige, met bomen omzoomde plein omringd met de begijnenhuisjes, kasseien, hagen, een schapenweide, waterpompen en smeedijzeren straatlantaarns typeren dit Begijnhof. Daarnaast zijn er nog de prachtige barokke Begijnhofkerk uit 1655, de kapel van Heilig Aanschijn en de gerestaureerde Calvariekapel.

Diep in het Begijnhof, vlak aan de Begijnhofkerk en tegenover een mooi aangelegd perk, bevindt zich dit eigendom aan nummer 41. Deze woning werd de voorbije jaren zorgvuldig gerenoveerd en is voorzien van 4 slaapkamers en een zuid georiënteerde tuin. 

Gelijkvloerse verdieping

Inkomhal op karakteristieke tegelvloer en mooie, houten trap naar de verdiepingen. De zithoek bevindt zich aan de voorzijde, met aansluitend de eetkamer met pelletkachel. Daarachter bevindt zich de recente, goed geïnstalleerde keuken, die toegang biedt tot de tuin. Achteraan nog een handige berging en toilet. De heerlijke stadstuin heeft een ideale zuid oriëntatie, vernieuwd houten terras en handige tuinberging. 

Verdieping
Op de tussen- en eerste verdieping treft u een bijzonder ruime overloop, 2 grote slaapkamers, een opkamer (ideaal als bureau) en de badkamer met ligbad, inloopdouche en de aansluitingen voor wasapparatuur. De 2e verdieping werd recent geïsoleerd en afgewerkt met nogmaals 2 slaapkamers, waaronder een bijzonder mooie en ruime hoofdslaapkamer. 

Wat is erfpacht? 
Bij erfpacht krijgt u in ruil voor een maandelijkse pacht (canon), het genotsrecht deze Begijnhofwoning. De erfpacht is gestart op 1 mei 2011 voor een periode van 99 jaar tot en met 30 april 2110. De erfpacht is overerfbaar, verkoopbaar en verhuurbaar. U kan het erfpachtrecht bijgevolg evengoed overdragen aan uw (klein)kinderen in de vorm van een schenking of een erfenis. De maandelijkse canon bedraagt 479 Euro, is te betalen aan het OCMW en is fiscaal aftrekbaar in uw personenbelasting. In ruil daarvoor zorgen zij voor het volledige onderhoud van het Begijnhof. U engageert zich op uw beurt om dit bijzondere stukje erfgoed te renoveren en in stand te houden. Sinds 2024 bestaat de mogelijkheden om de canon te verminderen, af te kopen of te laten wegvallen bij verlenging van de erfpacht: Wij informeren u graag! 

Bijzonderheden
- Boordevol karakteristieke en typische Begijnhof elementen
- Kelder voor opslag
- Het begijnhof is autoluw maar bereikbaar om te laden en lossen. Parkeren kan vlakbij aan De Warande of Sint-Beggaplein
- Staanplaatsen te huur in de nabije omgeving 
- Gunstige EPC-score van 263kWh/m²/jaar (label C)
- Beschermd buitenschrijnwerk in hout met voor het merendeel HR beglazing 
- Centrale verwarming op aardgas met HR-top ketel + pelletkachel 
- Goedgekeurde elektriciteit
- Asbestveilig 
- Hemelwaterput van 5000L voor toiletten, buitenkraan en eventueel wasmachine

Neem een kijkje in deze bijzondere woning via het interactief grondplan: https://deboerenpartners.virtimmocontent.be/start-visit/4358

Financieel

Kadastraal inkomen
687 €

Gebouw

Type pand
Huis
Subtype
Huis
Bewoonbare oppervlakte
229 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
135 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
Tuin
Ja

Indeling

Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Terras
Ja

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
263
EPC-label
C
Unieke code EPC
20240428-0003230254-RES-2

Ruimtelijke ordening

Bestemming gebouw
Privé - eengezins
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Vonnissen
Nee
Locatie
Begijnhof 41, 2300 Turnhout
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast