Huis te koop in Antwerpen met 3 slaapkamers

EPC-label BEPCB
190
91
3
2
Omschrijving

Prachtig gerenoveerde woning met praktijkruimte en zonnige stadstuin op centrale locatie

Prachtig gerenoveerde woning met praktijkruimte en zonnige stadstuin op centrale locatie

 

Rondhangen op de Troonplaats, 's ochtends langs de Kolonel coffee, iets eten op 't Zuid of lunchen in de Nordica 31. Daar, vlakbij de Leien en dichtbijhet Hof van Leysen staat deze prachtige gerenoveerde herenwoning vol authentieke elementen.

 

Prachtige herenwoning gelegen op wandelafstand van het bruisende Zuid, leuke restaurants en hippe bars.Centrale ligging vlakbij openbaar vervoer alsook belangrijke invalswegen.

 

De woning dateert uit het neoclassicistisch tijdperk naar een ontwerp van architect Jules Dries van 1898 voor A. Cuvillier. De woning werd van kop tot teen aangepakt in 2018, maar de authentieke details werden gelukkig bewaard. De woning is gelegen op een beboomd pleintje dat gevormd wordt door een verbreding van de Balansstraat op de hoek met de Lange Elzenstraat, waarop de woningen van nr. 67 tot 71 een mooie gevelrij vormen.

De woning heeft twee inkomdeuren, enerzijds voor de toegang naar de praktijkruimte alsook een toegang naar het privégedeelte . De praktijkruimte heeft een aparte wachtruimte , toilet en afzonderlijke ruimte die nu dienst doet als chiropractie maar uiterst geschikt kan zijn voor vrije beroepen of als bureauruimte. Het privégedeelte bestaat uit een mooie inkomhal die toegang biedt naar de leefruimte. De living met prachtige visgraatparket en kachel is heel gezellig om te vertoeven en loopt door naar de grote en enorm lichtrijke keuken. De keuken werd volledig ingericht en is voorzien van alle toestellen. De enorm grote raampartijen geven een prachtig zicht en toegang naar de zuid georiënteerde en zonnige stadstuin. Exact groot genoeg om je af te zonderen van de drukte en te genieten van de (avond)zon.

 

Op de tussenverdieping vinden we een eerste slaapkamer die momenteel dienst doet als bureauruimte met opnieuw toegang tot een terras waar je echt kan zonnebaden. Verder bevindt er zich ook een aparte toilet.

 

Op de eerste verdieping vinden we de masterbedroom met giga plafonds en behoud van de originele vloer die toegang biedt naar de inloopdressing en de luxueuze ensuite badkamer met zowel bad als inloopdouche.

 

Op de tweede verdieping bevinden zich twee zeer ruime slaapkamers en een badkamer met douche, lavabo en toilet die toegankelijk is vanuit beide kamers .

 

Tot slot is de woning ook volledig onderkelderd waar er zich ook aansluiting bevindt voor wasmachine en droogkast.

 

Belangrijk:

-Gunstig EPC

-Conforme elektrische keuring

-Mobiscore van maar liefst 9,4/10

 

Hedendaags comfort en luxe werden in de woning binnengebracht dankzij de totaalrenovatie. Alles werd aangepakt:  dak, verwarming, sanitaire leidingen, elektriciteit en uiteraard ook een nieuwe keuken en badkamers, allen tailor-made!

 

De ideale woning voor zij die van ruimte, rust maar ook vooral van het stadsleven houden. Een absolute parel wat ons betreft!

 

 

 

 

 

 

 

Financieel

Kadastraal inkomen
1.142 €
Kadastrale info
1955/00L007
Beschikbaarheid
Overeen te komen

Gebouw

Type pand
Huis
Subtype
Huis
Bewoonbare oppervlakte
190 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
91 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied
Tuin
Ja

Indeling

Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
Type keuken
Volledig afgewerkte keuken

Comfort

Aansluiting gas
Ja
Aansluiting water
Ja
Telefoon
Ja

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
192
EPC-label
B
Unieke code EPC
20240605-0003268216-RES-1

Ruimtelijke ordening

Kadastraal plan
Ja
Dagvaarding
In aanvraag
Bouwvergunning
Ja
Locatie
Balansstraat 67, 2018 Antwerpen
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast