Huis te koop in Antwerpen met 10 slaapkamers

€ 2.450.000
Bereken je maandlast
EPC-label BEPCB
875
445
10
6
Omschrijving

ANTWERPEN - Klassevolle herenwoning

Het eigendom bevindt zich in één van de mooiste buurten van Antwerpen vlakbij verscheidene invalswegen, op wandelafstand van het park Hof van Leysen en met een goede verbinding naar het stadscentrum. 
Deze klassieke meesterwoning in Beaux-Artsstijl is gebouwd naar het ontwerp van architect Georges Matthyssens uit 1913. De lijstgevel is opgetrokken in natuursteen en telt vier bouwlagen. In de woning werden de authentieke elementen zoals marmeren lambrisering,  orignele haardmantels en parketvloeren zorgvuldig bewaard.

U betreedt deze meesterwoning via de inkomhal, op mozaïkvloer, dewelke uitgeeft op de royale traphal met zijn schitterende lichtkoepel.
De voorzijde van de gelijkvloerse verdieping werd ingericht als kantoor. Aan de achterzijde bevindt zich een één-slaapkamer appartement met toegang tot de mooie tuin.

De eerste verdieping heeft een monumentale leefruimte met hoge plafonds en spreidt zich uit over de volledige breedte van de woning. De grote raampartijen met erker zorgen voor een sublieme lichtinval. De ruime separate keuken heeft aansluitend een terras waarbij een trap toegang geeft tot de tuin. Vervolgens beschikt de verdieping over twee slaapkamers. 

De tweede en derde verdieping bestaat telkens uit twee appartementen. De appartementen beschikken over een leefruimte met open keuken en één slaapkamer met aansluitend een badkamer. 

De vierde verdieping is momenteel ingericht als penthouse. Een ruime leefruimte met open keuken leidt tot een groot dakterras. De slaapkamer heeft aansluitend een badkamer. 

Het eigendom is in 1949 vergund als zijnde meergezinswoning bestaande uit 8 appartement. Bijgevolg kan het eigendom als dusdanig gerenoveerd worden. Momenteel is goed verhuurd m.u.v. het gelijkvloerse kantoor en de eerste verdieping. 

Bijzonderheden: 
- Gegeerde buurt van Antwerpen
- Mooie Zuid-georiënteerde tuin
- Gevelbreedte van 8,30m
- Vergund als 8 appartementen

Financieel

Verkoop onder btw-stelsel
Nee

Gebouw

Type pand
Huis
Subtype
Herenhuis
Bewoonbare oppervlakte
875 m²

Terrein

Perceeloppervlakte
445 m²
Meest recente bestemming terrein
Woongebied met een cult., hist. en/of esthetische waarde
Tuin
Ja

Ligging

Omgeving / buurt
Residentiële wijk; Centraal
Openbaar vervoer nabij
Ja
Autosnelweg nabij
Ja

Indeling

Aantal slaapkamers
10
Aantal badkamers
6
Type badkamer
Alle comfort aanwezig

Comfort

Parlofoon
Ja
Videofoon
Ja
Lift
Nee

Energie

EPC-label
B
Unieke code EPC
1.462.820
Dubbele beglazing
Ja

Ruimtelijke ordening

Bestemming gebouw
Privé - meerdere gezinnen
Dagvaarding
Nee
Dagvaarding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden
Bereken je maandlast