Commercieel te huur in Kortrijk met 3 slaapkamers

€ 1.400
EPC-label BEPCB
190
3
1
Omschrijving

Handelspand met woonst

Ligging           
De gerenoveerde woning is gelegen in één van de oudste straten van Kortrijk, de Papenstraat. De straat met een geschiedenis gaande tot wel 13de eeuw. Tot de wereldoorlogen was het een winkelstraat, nadien dé uitgaansbuurt van de streek. Ondanks de wilde geschiedenis kunnen we de Papenstraat op heden één van de rustigste plaatsen in het centrum noemen. De woning is gelegen op enkele tientallen meter van de Grote Markt, en op enkele meter van de verlaagde Leieboorden! Het gebouw zelf paalt achteraan aan een ‘beschermde tuin’, aan de ene kant is er een open parkingruimte, en aan de andere kant aan een gelijkvloerse studio.
Tegen de zomer van 2024 wordt het Sint-Michielsplein parkeer- en verkeersvrij. Het plein wordt een woonerf, met centraal een soort tuin. Nog een blikvanger wordt een nieuw kwalitatief horecaterras, voor eethuis Petit Paris op de hoek van het plein en de Rijselsestraat.  
         
De woning          
Bij het binnenkomen merken we meteen een aparte ruimte die gebruikt kan worden als bureau, ontvangstruimte, wachtzaal, etc. Verder is er een ruime leefruimte of handelsruimte die voorzien is van een mooie keramische grijze tegel en open keuken, met ernaast een technische ruimte of berging. Op de gelijkvloers vinden we daarnaast een apart toilet. Er is ook een droge kelder aanwezig. De eerste verdieping bestaat uit twee zeer ruime slaapkamers, badkamer met inloopdouche, lavabo en toilet. Niettemin kan dit verdiep ook gebruikt worden als leefruimte, met uitzicht op het dakterras! Via een vaste trap komen we op de zolderverdieping waar een derde slaapkamer in terecht kan en een grote ruimte die kan gebruikt worden als hobby- of speelkamer of dressing, stockeerruimte, etc.

 

Buitenruimte

Op het plat dak van de keuken- en de technische ruimte werd een dakterras aangelegd met houten terrastegels afgewerkt met rivierkeien.
 
Woning werd volledig vernieuwd:

  • nieuwe vloeren
  • nieuwe ramen & beglazing
  • bepleistering
  • elektriciteit, gas en waterleidingen
  • volledig geïsoleerd
  • nieuwe badkamer met inloopdouche
  • nieuwe keuken, met grote frigo, ingebouwde gaskookplaat, dampkamp, oven, microgolfoven, vaatmachine, deze toestellen zijn van het merk Zannussi.

 

Financieel

Kadastrale info
0104/00A000

Gebouw

Type pand
Commercieel
Subtype
Commercieel
Bewoonbare oppervlakte
190 m²

Indeling

Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Type keuken
Volledig afgewerkte keuken

Comfort

Aansluiting gas
Ja
Aansluiting water
Ja
Telefoon
Ja

Energie

EPC-score (kWh/(m² jaar))
162
EPC-label
B
Unieke code EPC
20210106-0002348037-RES-1

Ruimtelijke ordening

Kadastraal plan
Ja
Dagvaarding
In aanvraag
Verkavelingsvergunning
In aanvraag
Locatie
Papenstraat 9, 8500 Kortrijk
Ook interessant voor jou
Bekijk gelijkaardige panden