Appartement à vendre à Hasselt avec 3 chambres

Contactez-nous
Classe énergétique CEPCC
280
3
1
Description

Exclusief loft-appartement, ingericht door Bart Lens, in oud Postgebouw in hartje Hasselt.

Dit exclusief appartement met een bewoonbare oppervlakte van ca. 280 m² en terras van ca. 330 m² is gelegen op de volledige 1ste verdieping van het Oud Postgebouw op de Havermarkt. Op deze uitstekende locatie zijn alle faciliteiten en het bruisende stadscentrum op een boogscheut verwijderd.

In 2000 werd dit pand volledig gestript en ingedeeld in loft-appartementen. Deze loft werd afgewerkt in samenwerking met arch. Bart Lens. Zo werd er onder meer rekening gehouden met de originele elementen, hoogwaardige materialen, oog voor detail en alle moderne technieken. De indrukwekkende inkomhal, de plafonds van ca. 3,9 m, de riante leefruimte (ca. 90 m²) met luxe maatwerk-afwerking, volledig geïnstalleerde keuken, stijlvolle ruime slaapkamers en prachtige terrassen maken de loft erg uniek.

Het postgebouw is beschermd als monument en vastgesteld bouwkundig erfgoed, een monumentaal complex in eclectische stijl met neobarokelementen.

Indeling

Via de imposante massieve inkomdeur kom je in de inkomhal van de loft, door de plafondhoogte van 3,9 m heb je in alle vertrekken een enorm ruimtelijk gevoel. De gietvloeren vind je terug in elk vertrek. Om de hoek heb je onmiddellijk de vestiaire met prachtige op maat gemaakte kasten in eik (lintzaagmotief), een mooi ingericht toilet (Antonio Lupi) en een wasplaats. Een gedeelte van de kastenwand in de vestiaire kan omgetoverd worden tot een zeer confortabele gastenkamer. De slaapkamers zijn ingericht door RR interieur en de badkamer werd in 2012 volledig vernieuwd en afgewerkt met een op maat gemaakt lavabomeubel corian, ligbad corian Antonio Lupi, toilet Antonio Lupi, stoomdouche, gashaard (Oosterbosch haarden) en sauna Klafs (Gervi). 

De imposante leefruimte (ingericht door RR interieur) heeft maar liefst een oppervlakte van ca. 90 m², is voorzien van een gashaard (Oosterbosch haarden) en prachtige ingebouwde kasten (eik) in lintzaagmotief. Het aansluitend terras van ca. 30 m² is overdekt en voorzien van terrasverwarming. De volledig ingerichte keuken ligt ietwat apart en werd ingericht met alle comfort (2 ovens, gasfornuis, dampkamp, dubbele spoelbak, vaatwasmachine, stoomoven, koelkast, diepvries en wijnfrigo). Achter de keuken bevindt zich een praktische berging met alle techieken en een kastenwand tot tegen het plafond. Aan bergruimte dus geen gebrek!

De oppervlakte vult zich verder nog aan met een wijnkelder/bergruimte en 2 ruime ondergrondse autostandplaatsen (met laadpaal). 

Pluspunten

+ Prachtig historisch gebouw - loft in de binnenstad 
+ Toplocatie op de Havermarkt
+ Uitgerust met een lift van kelder tot verdiepingen
+ Kleinschalige mede-eigendom met slechts 3 loft-appartementen en één handelsruimte
+ Hoge plafonds van 3,9 m
+ Alarm (Varel)
+ De elektrische installatie is conform
+ Combinatie van warme elementen en design afwerking oa. gietvloeren, eik, corian, ...
+ Totaalrenovatie met behoud van originele elementen
+ Adembenemend uitzicht op het oude stadsgedeelte

Wil je deze unieke kans graag bezichtigen of wens je meer info? Maak dan snel een afspraak via stephanie@vestio.com of bel naar 0474-73 64 84.

Finances

Immobilier d’investissement
Non
Immeuble de rapport
Non
Revenu cadastral
3.838 €

Bâtiment

Type de propriété
Appartement
Sous-type
Appartement
Surface
280 m²

Terrain

Affectation urbanistique
Zone d'habitat avec une valeur cult., hist. et/ou esthétique
Orientation jardin
Nord

Aménagement

Nombre de chambres
3
Nombre de salles de bain
1
Type de cuisine
Cuisine finie

Confort

Domotique
Non
Parlophone
Non
Vidéophone
Oui

Énergie

Score PEB (kWh/(m² an))
240
Classe énergétique
C
Numéro du rapport PEB
20240702-0003293159-RES-1

Urbanisme

Permis de lotissement
Non
Droit de préemption
Non
G(bâtiment)-score
B (faible probabilité sous le changement climatique ap.2050)
Localité
Havermarkt 35 1, 3500 Hasselt
Aussi intéressant pour vous
Afficher des propriétés similaires