Appartement à vendre à Turnhout avec 2 chambres

Classe énergétique CEPCC
258
2
2
Description
Malheureusement, la description n'est pas disponible dans la langue sélectionnée.

Wonen in hartje Turnhout, genietend van uw appartement met royale binnen- en buitenoppervlaktes, en dat omgeven door monumentaal erfgoed? In het centrum van Turnhout ontluikt binnenkort deze bijzondere en werkelijk unieke plek om te wonen: 4 royale villa-appartementen met een terras en/of tuin aan de achterzijde en private parkeergelegenheid voor 2 wagens en fietsen. Dat is residentie “Het Gerecht”: De renovatie van een “one of a kind” neoclassicistisch herenhuis en beschermd monument. 

Een bijzonder project, waar de geschiedenis in ere hersteld zal worden. Dit statige eigendom werd in 1886 als woning gebouwd door de heer Victor Van Hal, naar een ontwerp van architect Pieter-Jozef Taeymans. Vandaar de oorspronkelijke benaming “Het huis Van Hal”. Later heeft het lange tijd dienst gedaan als arbeidsrechtbank om tot slotte omgetoverd te worden tot restaurant in het gekende VTM programma “Mijn Pop Up Restaurant” met de toepasselijke naam “Het Gerecht”. De renovatie zal gebeuren met het grootste respect voor alle authentieke elementen, zonder daarbij de (technologische) noden van vandaag uit het oog te verliezen. Zo wordt het gebouw uiteraard uitgerust met een lift. Vanzelfsprekend worden alle beschermde elementen in ere hersteld: Te denken aan de monumentale binnendeuren, de mouluren, open haarden, de majestueuze koepel, de indrukwekkende koetsdoorgang met plafond- en wanddecoratie, … Elk appartement zal de volledige verdieping beslaan, waardoor u groots kan wonen, in een kleinschalige residentie.

Het gelijkvloerse appartement biedt bijna 270m² aan woonoppervlakte. U betreedt dit via een monumentale inkomhal met indrukwekkende trap, en boordevol authentieke elementen. Deze ruimte is amper met woorden te omschrijven en is de moeite om te komen bewonderen. Alle leefvertrekken staan in verbinding met elkaar, van de zithoek aan de voorzijde, die overgaat in de indrukwekkende eetkamer, tot de leefkeuken aan de tuinzijde. Er zijn 2 grote slaapkamers, telkens met ensuite badkamer. Zowel de keuken als de hoofdslaapkamer kijken uit op het heerlijke terras aan de achterzijde, dat overgaat in uw private tuin van maar liefst 200m². De tuin kan u rechtstreeks bereiken via uw dubbele carport met aparte fietsenberging.

Het gebouw is volledig onderkelderd met daar per appartement een private kelder en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals een historische kolenkelder en wijnkelder met gewelven. Dit gelijkvloerse appartement heeft rechtstreeks toegang tot zijn kelder / wasplaats van maar liefst 60m². De lift bereikt voor uw gebruiksgemak uiteraard ook deze verdieping.

Afwerking en de wijze van aankopen
Het appartement wordt, op de private schilderwerken na, volledig afgewerkt opgeleverd. Alles wordt tot in de puntjes afgewerkt, denkt u aan houten vloeren, kwaliteitsvolle keukens en badkamers, en de nieuwste technieken (zonnepanelen) aangepast aan het authentieke karakter van het herenhuis. Indien u dit wenst, wordt u de mogelijkheid geboden om uw appartement  “casco plus” aan te kopen.  Dat betekent dat alle renovatiewerken en technieken inbegrepen zijn, behoudens de persoonlijke binnenafwerking van uw appartement: Vloeren (m.u.v. diegene die beschermd zijn), keuken, badkamer en schilderwerken. Wij informeren u vanzelfsprekend graag over de mogelijkheden. De appartementen worden verkocht onder het stelsel van het verkooprecht en BTW: U betaalt 12% registratierechten op de bestaande opstallen en het grondaandeel, en 6% BTW op de renovatiewerken. Wij bezorgen u met veel plezier een prijsberekening.

Benieuwd geworden naar deze unieke appartementen in hartje Turnhout? Contacteer ons voor een afspraak. De renovatiewerken moeten nog starten maar wij leiden u nu reeds graag rond in uw nieuwe thuis. 

Finances

Ventes sous régime de TVA
Oui

Bâtiment

Type de propriété
Appartement
Sous-type
Appartement avec jardin
Surface
257,94 m²

Terrain

Affectation urbanistique
Zone d'habitat avec une valeur cult., hist. et/ou esthétique
Jardin
Oui
Orientation jardin
Est

Aménagement

Nombre de chambres
2
Nombre de salles de bain
2
Débarras
Oui

Confort

Ascenseur
Oui
Raccordement au gaz
Oui
Raccordement aux égouts
Oui

Énergie

Score PEB (kWh/(m² an))
293
Classe énergétique
C
Numéro du rapport PEB
123.456

Urbanisme

Destination bâtiment
Privé - multifamilial
Intimation en justice
Non
Intimation en justice
Pas de correction juridique ou mesure administrative imposée
Localité
Patersstraat 24 1, 2300 Turnhout
Aussi intéressant pour vous
Afficher des propriétés similaires
Calculez la charge mensuelle