House for sale in Haacht with 9 bedrooms

EPC label FEPCF
450
1.920
9
2
Description
Unfortunately, the description is not available in the selected language.
Dit prachtige herenhuis (BJ 1880) in Haacht-Tildonk is een unieke kans voor wie op zoek is naar een ruime en karaktervolle woning. Deze woning en vooral de bouwheer (Léon Vincart - zie bij downloads) spreken tot de verbeelding. Zo leefde een notabele dus eind 19e eeuw.
Het pand is gelegen in een rustige omgeving, maar biedt toch goede verbindingsmogelijkheden naar omliggende steden en de dorpskern van Haacht zelf.

Het herenhuis, ook gekend als "Woning Vincart met tuin", beschikt over een grote tuin met unieke bomen en een zonnig terras met waterpartij op het zuidwesten. De woning behoort tot het Vlaams Vastgesteld bouwkundig erfgoed. Hierdoor is er géén renovatieplicht binnen de vijf jaar en kan dat een meerjarenproject worden. Hiervoor zijn ook subsidies voorzien.

Met maar liefst 350 m² bewoonbare oppervlakte, waaronder een bureel, een ruime veranda, 9 slaapkamers en 2 badkamers, is deze woning uitermate geschikt voor een groot gezin of wie op zoek is naar extra ruimte voor bijvoorbeeld een vrij beroep, thuiskantoor of hobbyruimtes.

Het pand werd gerenoveerd in 1987 - met behoud van historische elementen - waardoor het voldoet aan de moderne comforteisen.
Kortom, dit herenhuis in Haacht is een unieke kans voor wie op zoek is naar een ruime, rustig gelegen woning, met veel potentieel. Met een perceeloppervlakte van 19a 20ca en een goede ligging, is dit een vastgoedpareltje dat niet over het hoofd gezien mag worden.

INDELING:
Ondergronds: volledig onderkelderd (behalve de aanbouw) - Verschillende kelders - Totale Opp.: 75 m² - h: 1,85 m - verwarmingsinstallatie.
GV: Inkomhal met vloer in marmer, met trap naar kelder en verdiepingen. Rechts een bureelruimte, links de leefruimte met toegang tot de veranda. Veranda met zicht op de tuin.
Aansluitend ingerichte woonkeuken met alle toestellen. Sas naar het bijgebouw met wasplaats/doucheruimte, toilet, berging en toegang tot de tuin.
V1: Nachthal met trap naar V2 en toegang tot 3 slaapkamers en een apart toilet. Eveneens toegang naar het bijgebouw met 1 doorloopslaapkamer (kan als dressing dienen), daarnaast een badkamer met toilet en nog 1 slaapkamer.
V2: Nachthal met 4 slaapkamers en een kleine kamer waar nog bijkomend een toilet kan geïnstalleerd worden. Deze verdieping dient nog verder afgewerkt te worden. Vaste trap naar zolder.
Zolder: bergzolder: het dak is niet geïsoleerd, maar in goede staat.

Buiten: aangelegde tuin met verschillende unieke bomen (geklasseerd) - verhardingen in kasseien, terras in natuursteen, waterpartij met planten, tuinhuis. Achteraan is een poort naar de Postweg.

WETTELIJKE VERMELDINGEN:
Bestemming: woongebied.
Verkaveling of verkavelingsvergunning: neen / Verkavelen is hier niet mogelijk, gezien het beschermd karakter.
Gerechtelijke maatregelen opgelegd: neen.
Vergunningen: alle verbouwingen en renovaties zijn vergund.
Voorkooprecht: neen.
Watertoets: P en G score: A.
Erfgoed: zie: https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/120769 - zie ook downloads.
EPC: label F: GEEN renovatieverplichting. Zie:
https://www.onroerenderfgoed.be/nieuws/beschermd-en-geinventariseerd-bouwkundig-erfgoed-vrijgesteld-van-de-renovatieverplichting

Financial

Cadastral income
1.574 €
Availability
From deed

Building

Type of property
House
Subtype
Mansion
Surface
450 m²

Terrain

Plot size
1.920 m²
Most recent urban destination
Residential area
Garden
Yes

Location

Public transport nearby
Yes
School nearby
Yes
Shops nearby
Yes

Layout

Number of bedrooms
9
Surface bedrooms
21 m²; 19 m²; 12 m²; 12 m²; 14 m²
Number of bathrooms
2

Comfort

Shutters
Yes
Electricity connection
Yes
Connection sewerage
Yes

Energy

EPC score (kWh/(m² years))
549
EPC label
F
Unique code EPC
2.965.804

Urban planning

Summons
No judicial remedial or administrative measure imposed
Building permit
No
Subdivision permit
No
Location
Dorpsstraat 10, 3150 Haacht
Also interesting for you
View similar properties
Calculate your monthly loan