House for sale in Brasschaat with 2 bedrooms

EPC label FEPCF
132
251
2
1
Description

Te renoveren open bebouwing in het groene, rustige Mariaburg

Te renoveren open bebouwing op een mooi perceel in het groene en rustige Sint-Mariaburg te Brasschaat

Pand met mogelijkheden | Zeer gegeerde ligging: groene rustige woonwijk Sint-Mariaburg | Perceel 251 m² groot en 22 m breed | 132 m² woonoppervlakte | Licht en luchtig wonen | Open bebouwing | Mooie leefruimte met veranda en mogelijkheid tot open keuken | Zonnige tuin | 2 slaapkamers - mogelijkheid tot 3 | Grote garage | Aankoop aan 1% registratierechten


Welke levensgenieters worden de gelukkige eigenaars van deze woning? U zoekt een huis met mogelijkheden – om uw ding mee te doen? Voor een mooie prijs krijgt u een stuk grond in een groene, rustige straat in een residentiële buurt in Sint-Mariaburg van Brasschaat, op 5 minuten rijden van de oprit van de autostrade, en een degelijke woning als basis om de moderniseren. De vrijstaande woning ligt op een zonnig perceel van 251 m² en heeft 2 slaapkamers, een leuke leefruimte met veranda en de mogelijkheid tot een knappe open keuken. Neem uw agenda erbij en bel ons snel voor een afspraak!

Indeling van de woning:
  • Inkomhal en toilet: welkom in de Annadreef 4 – gelegen in een rustige dreef met statige bomen. Via de voordeur komt u in de hal die toegang geeft tot de leefruimte, de garage en de eerste verdieping via de houten trap.
  • Lichtrijke leefruimte: naast de voordeur wandelt u de ruime leefruimte in. Daar komt veel licht binnen dankzij de vele raampartijen in de ruimte. Hierdoor hoeft u overdag nooit het licht aan te knippen en geniet u van het zicht op de tuin. In de lente en de herfst warmt uw woning bij de eerste zonnestralen op. Centraal in de woonkamer staat de gaskachel.
  • Lichtrijke veranda: de leefruimte geeft uit op de veranda via een groot schuifraam. Hier geniet u het hele jaar door van een buitengevoel. Bij goed weer zet u de veranda volledig open.
  • Keuken: de keuken zit nu nog wat verstopt achter een deur aan de andere kant van de woonkamer. Door de doorgang open te maken en er een keukeneiland in te installeren, hebt u veel meer profijt van de beschikbare ruimte. De keuken zelf is nog functioneel: er is een gaskookvuur met afzuigkap, dubbele spoelbak en veel kastruimte om al uw keukenspullen in op te bergen. Groenten snijden doet u met zicht op de groene omgeving rondom de woning.
  • Berging: aan de keuken bevindt zich lichte ruimte  momenteel ingericht als berging. Uiteraard kan u deze ruimte makkelijk een andere bestemming geven zoals slaapkamer, hobbyruimte of bureaukamer.
  • Grote, zonnige tuin: voor deze zonnige tuin hebt u geen groene vingers nodig. Alleen een grasmachine, en wat leuke tuinmeubels om daarna op uw terras uit te blazen met een cocktail of frisse pint. In de schaduw van de boom kan u op de warmste dagen van het jaar verkoeling vinden.
  • 2 slaapkamers: de 2 slaapkamers vindt u op de eerste verdieping. U wordt elke ochtend wakker met zicht op bomen en het getjilp van de vogeltjes. Zo stapt u gegarandeerd met het juiste been uit bed.
  • Badkamer: Terug naar de benedenverdieping: de badkamer heeft een douche, wandmeubel met dubbele wastafel en spiegelkast. Op het gelijkvloers vindt u bovendien ook nog een apart gastentoilet.
  • Garage: via de oprit komt u bij de garage van ca. 26,7 m². Naast een auto en/of de fietsen van het hele gezin heeft u hier voldoende ruimte voor uw wasmachine en droogkast, enkele handige schappen en een extra diepvriezer.
Goed om te weten
De ruimte is er: een perceel van 251 m² met een straatbreedte van 22 m en degelijke woning als basis om te moderniseren. Het dak van het huis is geïsoleerd met 2 cm EPS en verwarmen doet u met gaskachels. Bovendien hebben alle ramen rolluiken, deels elektrisch. Deze zorgen voor een perfecte verduistering, akoestische isolatie en privacy. Maakt u van dit huis in ’t groen een moderne en gezellige plek voor uw gezin? Vraag bij uw bezoek zeker raad over de mogelijkheden – want die zijn er – en maak er uw droomwoning van.

Overstromingsrapport: P-score: A; G-score: A.

Uw voordeel
Omdat de EPC-score in de F-categorie valt is het van belang dat u op de hoogte bent dat er een renovatieverplichting is. Binnen de vijf jaar vanaf de authentieke akte moet een nieuw EPC opgemaakt worden met een maximum EPC in de D-categorie (bij sloop gelden er bepaalde uitzonderingen). Om dit te promoten heeft de Vlaamse overheid de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van energieprestatie. Verder zijn er ook verschillende soorten premies die u kunt aanvragen voor financiële steun:
  • voor enerzijds investeringen in energieefficiëntie – zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler, condensatieketel…
  • en anderszijds investeringen in woonkwaliteit – zoals elektriciteit, sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren…
De kers op de taart? U geniet een aanvullend verlaagd tarief van 1% (!) aan registratierechten onder voorwaarden – indien u gaat voor een ingrijpende energetische renovatie of sloop gevolgd door een heropbouw. Weet dat u bovendien mogelijks ook geniet van 6% btw in plaats van 21%. Gaat ook uw hartslag spontaan de hoogte in? Dan is snel bellen de boodschap.

Centrale locatie en vlak bij oprit A12 – E19 – Antwerpse Ring
Deze woning is gelegen in Mariaburg, een gegeerde omgeving in Brasschaat-Ekeren tussen de centrumkernen van Brasschaat, Ekeren en Kapellen. Hof De Bist ligt op fietsafstand: in het openbaar park liggen er sportvelden, looppaden en kinderen leven zich uit in de speeltuin. En voor winkels, kappers, boetieks en horeca hoeft u ook niet ver te gaan want deze vindt u op de Kapelsesteenweg. U woont dus op een steenworp afstand van groen, het centrum van Brasschaat en scholen. In uw buurt zijn er bovendien onder andere clubs voor voetbal, tennis, golf en atletiek. Ook het zwembad is vlakbij. De bushaltes voor het openbaar vervoer naar stad Antwerpen liggen op een minuut wandelen. En met de fiets staat u in amper 6 minuten aan het treinstation van Ekeren. Ook om naar het werk te pendelen, ligt de woning ideaal – want u hoeft maar 5 minuten te rijden tot de oprit van de E19 richting Breda of Antwerpen. Een toplocatie!

Voor meer info of een bezoek ter plaatse, neem contact op via 03 344 88 88 of info@EST8.be.
Benieuwd hoeveel úw woning waard is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Financial

Investment real estate
No
Investment property
No
Price/m²
1.271 €

Building

Type of property
House
Subtype
House
Surface
132 m²

Terrain

Plot size
251 m²
Most recent urban destination
Residential area
Garden
Yes

Layout

Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Type of kitchens
Partially installed; Finished kitchen

Comfort

Home automation
No
Parlophone
No
Videophone
No

Energy

EPC score (kWh/(m² years))
858
EPC label
F
E-level
0

Urban planning

Subdivision permit
No
Pre-emption right
No
G-score (building score)
A (no flood modeled)
Location
Annadreef 4, 2930 Brasschaat
Also interesting for you
View similar properties
Calculate your monthly loan