Commercial for sale in Antwerp

€1,195,000
300
Description
Unfortunately, the description is not available in the selected language.

Wonen in The Factory is wonen op het échte Antwerpse Zuid, aan de iconische Gedempte Zuiderdokken met hun rijkelijk gevulde geschiedenis en mooie pakhuizen. Een prachtig gebouw dat in 1902 ontworpen werd door Frans Seroen en vandaag, met oog voor hedendaagse luxe, hertekend werd door Conix RDBM Architects.

 

Door de vele bars, restaurants en cafés staat deze wijk bekend als één van de hipste buurten van Antwerpen. Het aanbod voor de cultuurliefhebber is ongeëvenaard met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MUKHA) en het Fotomuseum in de nabije omgeving. Ook het nieuwe gerechtsgebouw, het Zuiderpershuis, de Sint-Michiel en Sint-Petruskerk en de modernistische Sint-Walburgiskerk bevinden zich in deze wijk. De vele grote statige herenhuizen en sierlijke Art-nouveauwoningen zorgen voor een sfeer die je nergens anders in Antwerpen kan ervaren.

 

De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken gaat gepaard met de komst van twee ondergrondse parkings: parking Kooldok en Steendok. Samen zullen zij ongeveer 2.000 auto’s, én zo’n 300 fietsen, onderdak kunnen bieden. Op deze manier kan er plaats worden gemaakt voor de aanleg van een prachtig groen overgoten en rustgevend park, zonder een gebrek aan parking te veroorzaken.

Verder worden ook de verkeersstromen beperkt door onder andere de heraanleg van de omliggende straten: Van Der Sweepstraat, Namenstraat en Verviersstraat. Er wordt eenrichtingsverkeer voorzien met brede voetpaden en fietspaden, die omringd zullen worden door de nieuwe bomen van het aangrenzende park.

 

De appartementen krijgen een certificaat BEN mee en zo wordt de geschiedenis van het gebouw gecombineerd met een duurzame toekomst. Men kan zo op de eerste en tweede verdieping telkens 2 ruime, lichte appartementen realiseren. Op de derde verdieping komt als bekroning een ruim dakappartement. Onder het gebouw worden, in de bestaande kelder, ruime autostaanplaatsen en voldoende fietsstaanplaatsen voorzien. Voor de koper geeft dit als voordeel dat er gedurende 5 jaar geen onroerende voorheffing betaald moet worden.

 

Voor de binneninrichting van de woning wordt een mooi budget voorzien. De koper richt, vertrekkend vanuit een kwalitatief hoogstaand basispakket, zijn eigen

appartement volledig in naar eigen smaak en voorkeur. Zo wordt uw appartement het verlengde van uw persoonlijkheid en is het elke dag opnieuw zalig thuiskomen in een woning die aan al uw wensen voldoet. Wij voorzien hierbij een uitgebreide kopersbegeleiding.

 

Het pand zal casco verkocht worden.

 

 

 

 

Financial

Sales under VAT system
Yes

Building

Type of property
Commercial
Subtype
Commercial
Surface
300 m²

Layout

Terrace
Yes
Terrace surface
6 m²
Location
Waalsekaai 61 0.1, 2000 Antwerp
Also interesting for you
View similar properties